Skip to main content

A biztonság növelése érdekében a Facebook hozzáadja a távoli kijelentkezést

A szociális hálózatépítő cég új biztonsági funkciót vezet be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mely számítógépek és eszközök kerüljenek bejelentkezésre a Facebook-fiókjukba, majd eltávolítsák azokat hogy nem akarnak hozzáférni.

A lépés egyre nagyobb problémát jelent a Facebookon. A spammerek hamis adathalász webhelyeket használnak arra, hogy becsapják a felhasználókat a felhasználónevekbe és a jelszavakba való belépéshez, majd ezeket a hitelesítő adatokat használják arra, hogy spam üzeneteket küldjenek annyi Facebook barátnak, amennyire csak lehetséges.

[További olvasnivalók: Hogyan távolítsunk el rosszindulatú programokat Windows számítógépről]

Ez a fajta levélszemét gyakran nagyon hatékony, mert úgy tűnik, hogy egy megbízható forrásból származik (egy Facebook barát), és a biztonsági szakértők azt mondják, hogy sok spammer már kifejlesztett olyan automatizált programokat, amelyek bejelentkeznek az ellopott Facebook fiókokba és spameket küldenek. Csak a múlt héten a csalók a feltört Facebook-fiókokat használják a Facebook felhasználóknak a hamis ingyenes iPad-ajánlatokkal történő spamelésre.

A spamküldők kiiktatásán kívül ez az új szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bejelentkezzenek a nemrégiben használt gépekből - egy könyvtári számítógép vagy egy barátja mobiltelefonja.

Nem mindenki képes lesz azonnal használni ezt az új funkciót, mivel "fokozatosan" kerül ki, mondta e-mailben a Facebook. A bejelentkezési vezérlő funkcióval rendelkező felhasználók láthatják, ha a Fiókbeállítások elemre kattintanak, majd keresik a Számlavezetési részen.

Itt megtekinthetik a jelenleg a Facebookon bejelentkezett különböző számítógépeket, mely böngésző és operációs rendszer használatát és - internetes protokollon alapuló információk alapján - találja meg, hol található. Egy gombnyomással a felhasználó "befejezheti a tevékenységet" ezen munkamenetek bármelyikén.

Valaki, akinek a fiókját feltörték, felhasználhatja ezeket az adatokat annak megerősítésére, hogy a fiókja veszélybe került, majd visszaállította a jelszavát.

"Ez vizuális jelzéssel szolgál arra, hogy mely eszközök vannak jelenleg megnyitva a felhasználói profillal" - mondta Andrew Walls, a Gartner elemző cég kutatási igazgatója.

Ez a funkció egy bejelentkezési értesítés nyomon követése, amely a Facebook amely bejelentette a felhasználókat, amikor különböző eszközök bejelentkeznek a számlájukra. "

Robert McMillan a számítógépes biztonságra és az általános technológiai hírlevelekre vonatkozik az

Az IDG News Service számára. Kövesse Robert a Twitteren @ bobmcmillan. Robert e-mail címe [email protected]